"And even I can’t teach you how to fly. But I can show you how to live like your life is on the line'

Quote by P!nk
1979 – 

Tarot

Sinds mijn tienerjaren gebruik ik al tarotkaarten. Ik weet nog goed hoe ik met het iniemienie boekje, dat bij de set hoorde, uitpuzzelde wat iedere kaart betekende en hoe dat dan te maken kon hebben met mijn vraag. Ik heb bijvoorbeeld keer na keer gevraagd of mijn tienercrushes zich zouden gaan uitspreken over zijn of haar oneindige liefde voor mij. (Het is nooit gebeurd.. hoe graag ik ook een ‘ja’ in de kaarten zag)

Gelukkig heb ik door de jaren heen geleerd dat de kaarten nooit over een ander gaan, maar altijd over jezelf. En daarbij leerde ik ook dat je met de kaarten niets kunt afdwingen of voorspellen. Ik geloof dat je betekenis van de kaarten vooral wordt gegeven door de persoon zelf. Alle kaarten hebben echter wel hun eigen authentieke betekenis. Het is dan ook echt fijn om deze op te zoeken of te kennen. Soms zijn we op zoek naar een bepaald antwoord, dat we signalen negeren die ons in een andere richting wijzen. Vaak zijn die dingen de dingen die ons echt helpen om verder te komen.

De tarot helpt mij keer op keer weer om inzichten te krijgen in mezelf. Iedere keer ben ik weer verrast door de kaarten. Ze kloppen voor mij namelijk altijd. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om tot reflectie te komen. De kaarten maken het vooral heel speels en leuk. Een kaart is zo getrokken en als je het zelf vaker gaat doen merk je dat de kaart verbluffend vaak klopt bij het moment en de dag.

Wil jij ook leren spelen en refelcteren met de kaarten? Doe dan mee met de cursus, een event of begin met één van de gratis challenges.